Du forlader nu web-siden www.levemedadhd.dk. Dette link fører til en web-side hvor vores nævnte Personbeskyttelseserklæring ikke gælder. Klik OK for at fortsætte.

Diagnose hos teenagere

Hvornår bør diagnosen stilles?

Eftersom ADHD ikke kan konstateres ved hjælp af en enkelt blodprøve eller en kropsundersøgelse, bør diagnosen først stilles, når symptomerne har forekommet i længere tid og påvirker teenagerens funktionsevne.

En specialist med ADHD-erfaring bør medvirke ved vurderingen af symptomerne med henblik på at stille en diagnose og beslutte, om der er behov for behandling. Specialisten kan også anmode om en neuropsykologisk vurdering for at udelukke indlæringsvanskeligheder eller andre sygdomme.

”ADHD kan komme til udtryk på forskellige måder hos piger og drenge, og det kan betyde, at pigers problemer bliver større, inden de får stillet en diagnose.”

Er der forskel på drenge og piger?

Hos piger og kvinder kan ADHD være en skjult funktionshindring på grund af den måde, som symptomerne kommer til udtryk på. Teenagepiger med ADHD identificeres og diagnosticeres ofte først, når deres udfordringer i skolen er blevet kroniske og problematiske. Derfor lider mange piger og kvinder i stilhed. På grund af de alvorlige konsekvenser, som ADHD kan have i ungdommen og voksenalderen, er der et stort behov for en øget bevidsthed om denne funktionshindring hos teenagepiger. Der findes studier, som viser, hvordan piger med ADHD støder på andre problemer end drenge i samme situation, og et af disse studier kan du læse her.

 

Personerne på billederne har ingen relation til indholdet.