Du forlader nu web-siden www.levemedadhd.dk. Dette link fører til en web-side hvor vores nævnte Personbeskyttelseserklæring ikke gælder. Klik OK for at fortsætte.

Teenagere med ADHD

I mange år troede læger, at børn voksede fra ADHD-symptomerne, når de kom op i teenageårene. Det har dog vist sig ikke altid at være tilfældet.
Faktisk har cirka 70 % af børn med ADHD stadig problemer med impulsivitet, problemløsning, beslutningstagning og uopmærksomhed i teenageårene.

“Jeg troede, at alle havde det som mig i forhold til at være uorganiseret …” 

 

I teenageårene ændrer ADHD’s kendetegn karakter, og visse symptomer bliver mindre tydelige. Selvom symptomer såsom hyperaktivitet, uopmærksomhed og manglende impulskontrol har en tendens til at mindske, forbliver impulskontrol et stort problem for mange unge mennesker med ADHD i teenageårene. Det kan føre til problemer i skolen eller på arbejdet, i familien og i sociale relationer og i værste fald føre til ulykker, lavt selvværd, stof- og alkoholmisbrug eller kriminalitet. Håndteringen af problemstillinger, som vedrører identitet, accept i vennekredsen og fysisk udvikling, kan give anledning til yderligere stress. Læs mere om hvordan livet som teenager med ADHD kan være i Annas historie.