Du forlader nu web-siden www.levemedadhd.dk. Dette link fører til en web-side hvor vores nævnte Personbeskyttelseserklæring ikke gælder. Klik OK for at fortsætte.

Tal om ADHD i familien

Familien spiller en vigtig rolle, når det gælder støtte og behandling af ADHD. Men familiemedlemmerne må nogle gange kæmpe en hård kamp, eftersom børn med ADHD kan indtage en ”magtposition” i familien, som giver dem en følelse af at have kontrol. 

På den anden side kan børn med ADHD føle sig magtesløse og betragte sig selv som hjælpeløse eller dårlige. Disse børn kan ofte blive udsat for drillerier i deres omgangskreds. Det forstærker deres negative selvopfattelse og deres tilstand. Det er vigtigt at hjælpe barnet med at bryde negative mønstre ved at reagere på en måde, som er fremmende for et sundt samspil i familien.

5 tips til at tale med et barn med ADHD

  1. Sænk stemmen og tonefaldet.
  2. Tal langsommere.
  3. Se barnet lige i øjnene.
  4. Brug så få ord som muligt.
  5. Fat dig i korthed, og hold dig til sagen.

Få søskende til at engagere sig

At uddanne og engagere søskende i ADHD kan være en afgørende faktor for at skabe en sund forandring. Jo mere den ADHD-ramtes søskende ved om ADHD, desto mere accepterende og støttende kan de være.
Søskende kan ofte føle sig udenfor og opleve, at den, der har ADHD, får al opmærksomheden. Alle i familien har gavn af, at samtlige familiemedlemmer kan komme med konstruktiv kritik for på den måde at løse problemer. Det skaber også en følelse af fællesskab. Derudover er det vigtigt, at hvert enkelt barn får mulighed for selv at få kvalitetstid med sine forældre for at styrke båndene og følelsen af at være accepteret.

 

Personerne på billederne har ingen relation til indholdet.