Du forlader nu web-siden www.levemedadhd.dk. Dette link fører til en web-side hvor vores nævnte Personbeskyttelseserklæring ikke gælder. Klik OK for at fortsætte.

Forskel mellem piger og drenge

Hos piger og kvinder kan ADHD være en skjult funktionshindring på grund af den måde, som symptomerne kommer til udtryk på. Teenagepiger med ADHD identificeres og diagnosticeres ofte først, når deres udfordringer i skolen er blevet kroniske og problematiske. Derfor lider mange piger og kvinder i stilhed.

På grund af de alvorlige konsekvenser, som ADHD kan have i ungdommen og voksenalderen, er der et stort behov for en øget bevidsthed om denne funktionshindring hos teenagepiger. Der findes studier, som viser, hvordan piger med ADHD støder på andre problemer end drenge i samme situation, og et af disse studier kan du læse her.

 

Visse studier af psykisk sundhed hos teenagere viser, at teenagepiger rent psykisk har det dårligere nu end for nogle år siden og har lavere selvværd end teenagedrenge. Flere piger med depression havde desuden tidligt udvist symptomer på ADHD (Kilde: Et liv i kaos – om voksne med ADHD, 2011).

 

I 2005 publicerede SBU rapporten "ADHD hos flickor – En inventering av det vetenskapliga underlaget".

“Regeringens gav Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) og Socialstyrelsen til opgave at kortlægge og analysere den tilgængelige viden om piger med visse psykiske forstyrrelser, herunder især ADHD. Udredningen skulle fokusere på at finde metoder til bedre identificering af piger med sådanne forstyrrelser og at finde relevant forskning om dette.” 

 

Personerne på billederne har ingen relation til indholdet.