Du forlader nu web-siden www.levemedadhd.dk. Dette link fører til en web-side hvor vores nævnte Personbeskyttelseserklæring ikke gælder. Klik OK for at fortsætte.

Børn med ADHD

ADHD kan give store problemer for et barn og dets omgivelser. Børnene kan udvikle lavt selvværd, emotionelle og sociale problemer og underpræstere i skolen. Man bør også være klar over, at børn med moderate til svære ADHD-symptomer har en øget risiko for at udvikle andre problemer såsom angst, depression, asocial adfærd, højrisikoadfærd (fx hensynsløs bilkørsel eller ubeskyttet sex), kriminalitet eller misbrug. Derudover kan det føre til et stort pres på familien.

Vidste du at...

ADHD rammer 3-5 % af alle børn i skolealderen, og symptomerne er oftest er mest udtalte i alderen 6-12 år. I visse tilfælde er det svært at vide, om barnets overdrevne aktivitet eller uopmærksomhed er normalt for barnets alder eller ej. Læs mere om, hvordan livet som barn med ADHD kan være i Davids historie.

Det kan være svært at identificere ADHD – især hvis uopmærksomhed er det primære symptom. Når symptomerne på hyperaktivitet er mindre udtalte, opleves barnet ofte som mere distræt og dagdrømmende. En lægefaglig vurdering kan være med til at udelukke andre mulige forklaringer. ADHD adskiller sig fra normal adfærd i kraft af mængden og graden af symptomer.

 

Personerne på billederne har ingen relation til indholdet.